Kuburović i Tabaković: Razmena podataka na klik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2018, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović i Tabaković: Razmena podataka "na klik"

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković potpisale su danas protokol i sporazum o elektronskoj razmeni podataka koji će omogućiti efikasniju razmenu podataka između nadležnih državnih organa.

Elektronska razmena podataka između sudova, javnih tužilaštava, javnih beležnika i javnih izvršitelja i Narodne banke Srbije stvoriće uslove za efikasnije sprovođenje sudskih postupaka, kao i postupaka koje sprovodi Narodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banka Srbije, istakla je Kuburović, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Ona je dodala da će postupci biti ubrzani tako što će se podaci razmenjivati elektronski - "na klik", a ne kao do sada u papirnom obliku.

Tabaković je ocenila da će se pojednostaviti rad nadležnih službi koje su do sada postupale po velikom broju dopisa u papirnom obliku, koje dostavljaju pravosudni organi.

Očekujemo i da u narednom periodu NBS dobije mogućnost pristupa određenim bazama podataka kojima raspolažu pravosudni organi, što će, bez sumnje, predstavljati dodatnu podršku obavljanju kontrolnih aktivnosti nad finansijskim institucijama, rekla je Tabaković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo pravde i NBS potpisali Protokol o e-razmeni podataka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 11:55

Ministar pravde Nela Kuburović i guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković potpisale su Protokol i Sporazum o elektronskoj razmeni podataka, koji će omogućiti efikasniju razmenu podataka između nadležnih državnih organa...Ovim protokolom uspostavlja se bliža saradnja u oblasti elektronskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.