Kuburović: Zakon o poreklu imovine na proleće u skupštini

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2019, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Zakon o poreklu imovine na proleće u skupštini

Ministarka pravde Nela Kuborović najavila je da će se u javnosti uskoro pojaviti Nacrt zakona o poreklu imovini i da bi na proleće trebalo po hitom postupku da uđe u skuštinsku proceduru.

Kuborović je za list Blic od nedelje, kazala da je radna grupa za izradu tog zakona formirana pre dve i po godine, ali da je zastala u radu zbog reorganizacije sudstva i tužilaštva.

Prema njenim rečima, radna verzija zakona predviđa da će se imovina ispitivati unazad 10 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i to ne samo imovina funkcionera, već svih građana koji svojim stilom života mogu da izazovu bilo kakvu sumnju da njihovi prihodi nisu u skladu s onim što su prijavili.

Ona je kazala da će ceo postupak voditi Poreska uprava.

"Do sada nije postojala politička volja da se takav zakon donese i počne da se primenjuje", ocenila je Kuburović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zakon o poreklu imovine na proleće u skupštini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2019

Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je da će se Nacrt zakona o poreklu imovine uskoro pojaviti u javnosti i da se nada da će se taj zakon tokom proleća naći u skupštinskoj proceduri i da će biti u primeni tokom ove godine...Kuburović je, u intervjuu za "Blic" u izdanju od nedelje, rekla...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.