Krstić i Šabani negirali krivicu za ratni zločini 1999.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić i Šabani negirali krivicu za ratni zločini 1999.

U Osnovnom sudu u Prištini, na pripremnom ročištu protiv Zlatana Krstića i Destana Šabanija, koje tužilaštvo tereti za "ratni zločini protiv civilnog stanovništva", obojica su negirali krivicu.

Advokat Dejan A. Vasić kaže da će u roku od 15 dana uložiti zahtev za odbacivanje optužnice.

Krstić i Šabani su negirali navode da su odgovorni za ubistvo četiri Albanca i nehumani tretman prema njima u Gornjem Nerodimlju kod Uroševca 1999. godine.

Optužnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tereti Zlatana Krstića da je kao pripadnik srpskih policijskih snaga, 26. marta 1999. godine u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca, direktno učestvovao u napadu na civilno stanovništvo albanske nacionalnosti, na 19 članova porodice Nuhiu, koji nisu aktivno učestvovali u oružanom sukobu.

Destan Šabani, optužen je da je 1. aprila 1999. godine, kao policijski inspektor nepristojno, ponižavajuće i pogrdno postupio sa ubijenima i naredio da tela budu pokopana bez obreda.

Advokat Zlatana Krstića, Dejan A. Vasić kaže da ne postoji sumnja da bi se postupak uopšte vodio.

Dokazi tužilaštva uzeti su neprofesionalno, uskraćeno nam je da većim delom istrage prisustvujemo identifikaciji, a tužilac je tako postupio i vodio istragu na svoju ruku, kako je njima u tom momentu odgovaralo, rekao je Vasić, prenosi KTV.

Vasić kaže da je nakon ubistva, tadašnji Okružni sud u Uroševcu vodio istragu i autopsiju i da je postupao po zakonu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.