Krivokapić za sutra sazvao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2021, 12:00

Krivokapić za sutra sazvao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost

Premijer Zdravko Krivokapić za sutra je zakazao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost. Prema faksimilu poziva upućenom predsedniku parlamentarnog Odbora za bezbednost Milanu Kneževiću, a koji je objavio podgorički portal Borba, tema sutrašnje sednice je analiza aktuelne bezbednosne situaciji i razno.

Na prošloj sednici Veća, održanoj 23. avgusta, konstatovano je da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori redovna, stabilna i mirna. Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je novinarima juče rekao da je procena da bezbednosna situacija u Crnoj Gori nije povoljna.

Sekulović je o proceni bezbednosne situacije govorio u kontekstu predstojećeg ustoličenja izabranog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru u nedelju, 5. septembra, za kada je predviđeno i okupljanje onih koji se protive tom crkvenom događaju na Cetinju. Dolazak na protestni skup najavio je u subotu i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ako ceremonija ustoličenja ne bude izmeštena, dok je premijer Krivokapić, koji je ranije rekao da će prisustvovati ustoličenju i to bez obezbeđenja, odustao od odlaska na Cetinje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.