Krivične prijave protiv 15 osoba iz Kliničkog centra zbog prevare teške 2,1 milion evra

Izvor: Press, 02.Avg.2013, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave protiv 15 osoba iz Kliničkog centra zbog prevare teške 2,1 milion evra

"Komisija Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dostavila nam je zapisnik o nepravilnostima u radu lekara na klinikama za kardiologiju i kardiohirurgiju. Potražuju nam 217.402.020 dinara za operacije koje su prikazivane da su rađene u dopunskom radu, a obavljane su u radno vreme", rekao je pomoćnik direktora KCS Jovan Atanasijević na konferenciji za novinare.

Direktor KSC prof. dr Miljko Ristić je rekao da je od 177 ugrađenih stentova koji su prikazani kao dopunski >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rad, 176 ugrađeno u radno vreme, a samo jedan van radnog vremena.
"Što se tiče kardioloških intervencija, bilo ih je oko 3.000 i većina je urađena u radno vreme", rekao je Ristić.

Zloupotrebe se odnose na period od 1. januara 2010. do 5. novembra 2012. godine.

Na čelu Klinike za kardiologiju u tom periodu bio je Miodrag Ostojić, dok je njegov zamenik bio Branko Beleslin, a prvi čovek Kardiohirurgije je bio Mile Vraneš, dok je njegov pomoćnik bio Petar Đukić. Na čelu Kliničkog centra Srbije u to vreme bio je Đorđe Bajec.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijave protiv 15 zaposlenih u KCS

Izvor: RTS, 02.Avg.2013

Zbog zloupotreba u dopunskom radu, Klinički centar Srbije podneo krivične prijave protiv 15 zaposlenih. Prijavom obuhvaćeni Đorđe Bajec, Miodrag Ostojić, Branko Beleslin i Petar Đukić...Klinički centar Srbije podneo je javnom tužilaštvu krivične prijave protiv 15 zaposlenih, zbog sumnje da...

Nastavak na RTS...

Istraga protiv lekara KCS: Naplaćivalo se i bogato i vanredno

Izvor: Večernje novosti, 02.Avg.2013

LEKARI iz dve klinike Kliničkog centra Srbije: za kardiologiju i za kardiohirurgiju, gotovo pune tri godine intervencije i operacije koje su radili u redovno radno vreme, beležili su kao dopunski rad koji je plaćan po posebnoj tarifi. Tako je iz kase Fonda zdravstvenog osiguranja za 177 operacija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.