Krivična prijava zbog krađe iz Skupštine

Izvor: Mondo, 18.Jul.2018, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava zbog krađe iz Skupštine

Skupština Srbije podnela je tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog krađe slika, skulptura i mobilijara iz zdanja u noći petooktobarskih promena, pišu "Večernje novosti".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednica Skupštine Maja Gojković objasnila je za "Novosti" da je podnošenje prijave njena građanska i nacionalna dužnost.

"U pitanju su značajna umetnička dela koja pripadaju građanima i moraju biti pronađena i vraćena", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << naglasila je Gojković.

Prema njenim rečima, za krađu u zakonodavnom domu dosad niko nije odgovarao.

Našli fotelje ukradene 5.oktobra iz Skupštine FOTO

"U parlament su tokom juna vraćene tri fotelje. Komadi nameštaja pronađeni su tokom jedne policijske racije u Kaluđerici, na sajtu 'Kupujem-prodajem', ali i u Sokobanji", podsetila je Gojković.

Kako navode "Novosti", podnošenje krivične prijave zapravo je poslednji pokušaj da se vrati barem deo od 55 slika, ali i na desetine komada nameštaja, koliko od 5. oktobra 2000. nedostaje iz bogate skupštinske riznice, kao i da se odgovorni za pljačku privedu pravdi.

List napominje da je, ipak, to samo delić onoga što nedostaje iz parlamentarne postavke, koja je pre petooktobarskih promena brojala 156 umetničkih dela.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.