Krivična prijava zbog krađe umetničkih dela iz Skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2018, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava zbog krađe umetničkih dela iz Skupštine

Skupština Srbije podnela je tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog krađe slika, skulptura i mobilijara iz zdanja u noći petooktobarskih promena, pišu "Večernje novosti".

Predsednica Skupštine Maja Gojković objasnila je za "Novosti" da je podnošenje prijave njena građanska i nacionalna dužnost.

"U pitanju su značajna umetnička dela koja pripadaju građanima i moraju biti pronađena i vraćena", naglasila je Gojković.

Prema njenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečima, za krađu u zakonodavnom domu dosad niko nije odgovarao.

"U parlament su tokom juna vraćene tri fotelje. Komadi nameštaja pronađeni su tokom jedne policijske racije u Kaluđerici, na sajtu 'Kupujem-prodajem', ali i u Sokobanji", podsetila je Gojković.

Kako navode "Novosti", podnošenje krivične prijave zapravo je poslednji pokušaj da se vrati barem deo od 55 slika, ali i na desetine komada nameštaja, koliko od 5. oktobra 2000. nedostaje iz bogate skupštinske riznice, kao i da se odgovorni za pljačku privedu pravdi.

List napominje da je, ipak, to samo delić onoga što nedostaje iz parlamentarne postavke, koja je pre petooktobarskih promena brojala 156 umetničkih dela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava zbog krađe umetničkih dela iz Skupštine

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2018

Skupština Srbije podnela je tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog krađe slika, skulptura i mobilijara iz zdanja u noći petooktobarskih promena...Predsednica Skupštine Maja Gojković objasnila je za "Novosti" da je podnošenje prijave njena građanska i nacionalna dužnost..."U...

Nastavak na Radio 021...

Krivična prijava zbog krađe iz Skupštine

Izvor: Mondo, 18.Jul.2018

Skupština Srbije podnela je tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog krađe slika, skulptura i mobilijara iz zdanja u noći petooktobarskih promena, pišu "Večernje novosti"...Foto: Tanjug/Zoran Žestić..Predsednica Skupštine Maja Gojković objasnila je za "Novosti" da je podnošenje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.