Krivična prijava zbog gradnje mimo dozvole na Vračaru

Izvor: N1 televizija, 14.Maj.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava zbog gradnje mimo dozvole na Vračaru

Građevinski inspektor podneo je krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu protiv investitora radova u Nebojšinoj ulici 8A, zbog sumnje da je nastavljena gradnja posle rešenja o obustavi radova, saopštio je gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda.

Navodi se da je nadzor započet po službenoj dužnosti po dostavljanju pravnosnažne građevinske dozvole, kao i potvrde o prijavi radova, ali da je inspektor konstatovao odstupanje u nivou projektovanih etaža >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u odnosu na dozvolu koja predviđa izgradnju troetažne podzemne etaže.

To je zabeleženo u zapisniku sačinjenom 17. marta, a potom je izdato rešenje kojim je naloženo investitoru da obustavi radove i pribavi izmenjene građevinske dozvole u roku od 60 dana od dana prijema rešenja.

Nastavljen je nadzor nad izgradnjom objekta na kome se nisu izvodili radovi sve do 24. aprila, kada je građevinski inspektor konstatovao da su radovi nastavljeni nakon obustave.

Kasnije je, navodi se u saopštenju, doneto rešenje kojim se nalaže investitoru da ukloni radove izvedene mimo građevinske dozvole. Ovo rešenje je uručeno investitoru, kao i zaključak o dozvoli izvršenja. Investitor se tereti za građenje bez građevinske dozvole.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.