Kritikuju lekare, a nemaju nijednu neprospavanu noć u Urgentnom centru

Izvor: B92, 13.Jul.2020, 21:33

"Kritikuju lekare, a nemaju nijednu neprospavanu noć u Urgentnom centru"

U KBC Dragiša Mišović u jedinicama intenzivne nege trenutno su smeštena 72 pacijenta sa teškom kliničkom slikom, kaže direktor te kovid bolnice Vladimir Đukić.

Na nekoj vrsti respiratorne podrške, respiratoru ili mehaničkoj ventilaciji u toj bolnici je 54 pacijenta.

Doktori i sestre u "Mišoviću" rade, ističe dr Đukić, predano.

"To pokazuje vitalnost zdravstvenog sistema", kaže on i dodaje da je ta zdravstvena ustanova na neki način "poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrana", jer se trećina svih respitratora u Srbiji trenutno nalazi u KBC Mišović".

"Bez pomoći, bez solidarnosti kolega, ništa ne bi uradili", ističe Đukić.

Đukić je pozvao sve zdravstvene radnike koji "iz senke" kritikuju zdravstveni sistem i lekare, da dođu i pomognu - vrata u Mišoviću su im, kaže, otvorena.

Kako kaže, ne želi da sluša kritike i predavanje onih koji nemaju nijedan dan radnog staža, nijednu neprospavanu noć, u Urgentnom centru, na pirimer.

"Lekara iz senke koji kritikuju i drže predavanja...Svi mogu da dođu u Mišović da pomognu. Svi koji žele da pomognu nama lekarima i pacijentima su dobrodošli, a ja im se unapred zahvaljujem", naveo je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.