Kristina nije smela da zevne zbog retke bolesti, pet sati je operisana kako bi joj FIKSIRALI KIČMU I GLAVU i sada za nju više nema ovoga

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2019, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristina nije smela da zevne zbog retke bolesti, pet sati je operisana kako bi joj FIKSIRALI KIČMU I GLAVU i sada za nju više nema ovoga

Australijanka, kojoj se glava usled retke bolesti sve više spuštala, pritiskajući kičmu i uzrokujući nepodnošljive bolove, podvrgla se novoj, rizičnoj operaciji fiksiranja kičme i glave.

Kirstina Maltbi (33) iz Sidneja patila je od retkog sindroma kraniocervikalne nestabilnosti, zbog koje je veza između glave i vrata bila nedovoljno čvrsta i kičma više nije mogla da izdrži težinu glave.

Budući da je bolešću zahvaćeno i moždano stablo, Kristina je imala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << niz drugih zdravstvenih problema, uključujući i one sa varenjem i disanjem.

- Morala sam da pazim kad zevam jer bi mi se vrat iščašio i ukočio, uzrokujući nepodnošljiv bol - kaže ona i dodaje da se posle toga danima oporavljala.

U okviru radikalne operacije, koja je trajala pet sati, hirurzi su joj fiksirali glavu za vrat pomoću šrafova, šipki i pločica. Mada kažu da je bila uspešna, Kirstina više nikada neće moći da okreće glavu levo-desno, niti nadole.

- Malo sam se obeshrabrila kada su mi rekli da ću izgubiti određene funkcije da bih ozdravila - izjavila je pacijentkinja.

EXCLUSIVE | 32-year-old Queensland woman Kirstin Maltby is hoping to become an Australian first with her life-saving surgery to stop her skull from slipping from her spine. @Y7News

FULL STORY | https://t.co/wr4qSiLnhE pic.twitter.com/BgIIIht43M

— Tom Flanagan (@thomascflanagan) March 7, 2019

#EXCLUSIVE: Ms Maltby can barely turn her head and will no longer be able to look down, but said beating the condition that left her bedridden was worth losing the mobility. #9News https://t.co/e1B3vMUsul

— Nine News Sydney (@9NewsSyd) July 10, 2019

Australian woman has radical surgery fusing spine and head together https://t.co/khMX7esm2U via @MailOnline

— Kira (@kirafae) July 12, 2019

Ona se ipak nada da će uz određene adaptacije jednog dana ponovo moći da vozi kola.

Pre nego što oseti koliko joj je vrat zaista krut proći će još nekoliko nedelja, jer ga trenutno drži specijalna konstrukcija, koja onemogućava bilo kakvo pomeranje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.