Kremlj: Srbi, braćo...

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 14:12

Kremlj: Srbi, braćo...

Srbi su naša braća, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na Svetskom omladinskom festivalu.

"Srbi su naša braća i sestre. Srbi su herojski narod. Njima treba aplaudirati. Posebno Srbima iz Republike Srpske", izjavio je Peskov, dodajući da Republika Srpska nije država, već entitet, ali da to ne znači da nije narod.

"To je narod koji svi treba da poštuju", objasnio je pres-sekretar Kremlja.

On je podsetio da je nedavno predsednik Vladimir Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao sastanak sa Miloradom Dodikom. "Putin je u potpunosti podržao izbalansiran, čvrst stav Dodika. Ovo je primer kada mali narod, čuva svoj suverenitet bez obzira na monstruozni pritisk i dalje stoji na nogama", dodao je on.

"Rusi će uvek biti sa vama", rekao je Peskov.

Takođe je naglasio da Rusija neće više tolerisati mešanje u svoje živote i unutrašnje stvari.

"Održaćemo izbore kakvi trebaju našem narodu. Nećemo tolerisati kritiku naše demokratije ili tvrdnje da ona nije onakva kakva bi trebalo da bude. Rusija će uvek biti otvorena za sve zemlje spremne na ravnopravne odnose", ukazao je.

Prema njegovim rečima, Rusija će razvijati odnose u svim mogućim oblastima sa većinom zemalja.

"Nastavićemo da živimo u otvorenoj zemlji. Razvijaćemo odnose u svim mogućim oblastima sa velikom većinom zemalja sveta i čekaćemo da se manjina zemalja opameti", napomenuo je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.