Kreće se prema nama: Stiže hladan front sa grmljavinom i pljuskovima

Izvor: B92, 22.Sep.2023, 16:19

Kreće se prema nama: Stiže hladan front sa grmljavinom i pljuskovima

Hladni front na svom putu donosi zahlađenje sa grmljavinskim olujama i obilnijim padavinama.

Inače, u ovom času nad severom Atlantika nalazi se veoma snažan ciklon, a u sklopu njega prostire se veoma izražen hladni front dužinom od Skandinavije preko centralne Evrope i Alpa do zapada Mediterana, kaže Đorđe Đurić, meteorolog.

Ispred njega preko našeg područja sa juga struji veoma topla vazdušna masa, a još vrelije biće prvog dana vikenda, uz temperature >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalno i do 35-36°C. Sutra je i prvi dan jeseni.

Iako će subota u većem delu Srbije biti sunčana, već tokom dana ponegde su moguće predfrontalne grmljavinske oluje i to uglavnom u Bačkoj i na zapadu Srema, gde će biti nešto prijatnije, uz temperature od 28 do 30°C.

Prodor hladnog fronta očekuje se pred sam kraj dana i to prvo u severnim i zapadnim, tokom večeri i noći i u centralnim, a do nedelje ujutro i do ostalih predela Srbije, uz obilnije padavine i grmljavinske oluje, rekao je Đurić.

U nedelju i u ponedeljak ujutro u Srbiji se očekuje talas obilnih padavina pod uticajem visinskog ciklona sa Jadranskog mora.

Inače, u nedelju će na severu i na zapadu Srbije i u Beogradu biti svežije i za 15 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.