KreNI6 konferencija kreativnih industrija onlajn od 27. novembra

Izvor: Megafon.co, 23.Nov.2020, 13:12

KreNI6 konferencija kreativnih industrija onlajn od 27. novembra

KreNI6 konferencija kreativnih industrija biće održana od 27. do 30. novembra u onlajn formatu. Otvaranje je zakazano za 27. novembar u 10 sati u Naučno tehnološkom parku u Nišu.
Otvaranje i program „KreNI talks: Digital Disruption“ otvoreni su za sve i biće dostupni na sajtu www.kreni.org i društvenim mrežama KreNI konferencije.
Tokom četiri dana mladi, kreativni ljudi, polaznici konferencije radiće sa priznatim stručnjacima iz oblasti kreativnih industrija iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << celog sveta na mapiranju i razvoju rešenja za izazove koje primećuju u svom okruženju.
KreNI6 učesnici radiće sa 20 međunarodnih stručnjaka iz Švedske, Austrije, Francuske, Italije, Portugalije, Izraela, Slovenije, Velike Britanije, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije, sticati nova znanja i iskustva, deliti svoje ideje sa iskusnim mentorima i razvijati rešenja za digitalni razvoj našeg grada.
Teme ovogodišnje konferencije je „Digital disruption“ – pozitivne promene i benefiti koje ove tehnologije sa sobom donose u oblastima poput zdravstva, obrazovanja, životne sredine, kulture ili saobraćaja.
Učesnici KreNI6 konferenciju kreativnih industrija otvoriće:
– Snežana Andrić, predsednica Mladih ambasadora;
– Nj.E. Jan Lundin, ambasador Švedske u Srbiji;
– Milan Ranđelović, direktor Naučno tehnološkog parka.
Putem video poruka obratiće se ambasadorka Portugala u Srbiji, NJ.E. Virdžinija Pina, ambasador Francuske u Srbiji, NJ.E. Žan Luj Falkoni. Ambasador Austrije u Srbiji, NJ.E. Nikolaus Luteroti, ambasador Izraela u Srbiji NJ.E. Yahel Vilan i direktorka Italijanskog instituta u Srbiji, gospođa Paola Kordone.
Švedski kutak Na KreNI6 konferenciji biće prikazano koju moć inovacije imaju i zašto su pokretač razvoja. O tome će zainteresovani učiti na primeru zemlje domaćina KreNI6 – Švedske. Zemlja koja je u svetskom vrhu u digitalizaciji, tehnološkom razvoju, pametnim gradovima i inovacionim dostugnućima.
Švedski kutak biće otvoren u Naučno tehnološkom parku tokom trajanja konferencije i u njemu će biti predstavljenje dve izložbe:
“Pametne industrije – otključavanje potencijala” – kroz osam primera prikazana je osnova industrijske revolucije u Švedskoj kroz digitalizaciju, tehnološku automatizaciju, robotiku, nove materijale i inovativne startup kompanije;
„Nišava – održiva budućnost reke“ – skreće pažnju na važnost prerade otpadnih voda kao značajnu šansu oporavka najvažnijeg prirodnog resursa koji imamo. Poseban segment izložbe odnosi se na značaj koji će imati izgradnja budućeg postrojenja za preradu otpadnih voda na teritoriji grada Niša.
Pored glavnog programa kojii je namenjen polaznicima konferencije, biće organizovane i dodatna predavanja i paneli.
KreNI6 konferenciju organizuju Mladi ambasadori u partnerstvu sa Švedskim institutom u Stokholmu, Ambasadom Švedske u Beogradu i Naučno tehnološkim parkom u Nišu. Prijatelji konferencije su Amabasada Francuske i Francuski institut, Amabasada Austrije i Austrijski kulturni forum, Italijanski institut za kulturu, Ambasada Portugala, Ambasada Izraela, Erste banka, OTP banka, Erikson Srbija i Continental Automotive Srbija.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.