Kraljevo: Protestna šetnja građana kojima su kuće bile poplavljene

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Protestna šetnja građana kojima su kuće bile poplavljene

Meštani kraljevačkog naselja Grdica, ali i iz susednih naselja, koja gravitiraju duž reke Zapadna Morava, organizovali su danas protestnu šetnju ulicama Kraljeva, jer su nezadovoljni zato što vlast još uvek ništa nije učinila, kako bi se obale Morave zaštitile od plavljenja.

Odbornik i predsednik Mesne zajednice Grdica Rade Erac poručio je okupljenima, kojih je bilo oko 300, da potrebno uraditi hitnu regulaciju vodotoka Zapadne Morave, od Kamidžorskog do Miločajskog mosta, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a to je nekih desetak kilometara obale.

"Ovo nije samo problem jedne mesne zajednice, jer bez tog rešavanja, nijedna krupna stvar u Kraljevu se ne može uraditi", rekao je Erac, napominjući da bez regulacije vodotoka Zapadne Morave ne može se ni graditi obilaznica oko Kraljeva i deo puta Pojate - Preljina.

On kaže da posao zaštite vodotokova mora da uradi država, ali i da postoje poslovi koje mora da uradi Grad Kraljevo.

"Lokalna samouprava mora da reši imovinsko-pravne odnose, zatim eksproprijaciju zemljišta, izradu urbanističkih planova i projektne dokumentacije. U Kraljevu postoji Direkcija za planiranje i izgradnju i dobar deo ovih poslova je u njihovoj nadležnosti, i očekujemo da oni pošteno zarade svoje plate", rekao je Erac.

Na protetnom skupu je rečeno da je na teritoriji Kraljeva u prošlogodišnjim poplavama, stradalo oko 500 kuća, od čega samo u Grdici oko 270 i da je preko 3.000 oranica bilo poplavljeno.

Nezadovoljni građani su sa transprentima koji su iskazivali svoje nezadovoljstvo zbog neizgradnje bedema, prošetali gradskim ulicama, zbog čega se saobraćaj u Kraljevu otežano odvijao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraljevo: Protest zbog Morave

Izvor: B92, 16.Maj.2015

Meštani kraljevačkog naselja Grdica, ali i iz susednih naselja duž Zapadne Morave, organizovali su protestnu šetnju ulicama Kraljeva...Oni su nezadovoljni jer vlast još uvek ništa nije učinila kako bi se obale Morave zaštitile od plavljenja...Odbornik i predsednik Mesne zajednice Grdica Rade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.