Vesti

0

Kraljevo: Protestna šetnja građana kojima su kuće bile poplavljene

Autor: MI

Izvor: Tanjug

Kraljevo: Protestna šetnja građana kojima su kuće bile poplavljene

Izvor: Foto: Tanjug/Saša Petrović

Odbornik i predsednik Mesne zajednice Grdica Rade Erac poručio je okupljenima, kojih je bilo oko 300, da potrebno uraditi hitnu regulaciju vodotoka Zapadne Morave, od Kamidžorskog do Miločajskog mosta, a to je nekih desetak kilometara obale.

"Ovo nije samo problem jedne mesne zajednice, jer bez tog rešavanja, nijedna krupna stvar u Kraljevu se ne može uraditi", rekao je Erac, napominjući da bez regulacije vodotoka Zapadne Morave ne može se ni graditi obilaznica oko Kraljeva i deo puta Pojate - Preljina.

On kaže da posao zaštite vodotokova mora da uradi država, ali i da postoje poslovi koje mora da uradi Grad Kraljevo.

"Lokalna samouprava mora da reši imovinsko-pravne odnose, zatim eksproprijaciju zemljišta, izradu urbanističkih planova i projektne dokumentacije. U Kraljevu postoji Direkcija za planiranje i izgradnju i dobar deo ovih poslova je u njihovoj nadležnosti, i očekujemo da oni pošteno zarade svoje plate", rekao je Erac.

Na protetnom skupu je rečeno da je na teritoriji Kraljeva u prošlogodišnjim poplavama, stradalo oko 500 kuća, od čega samo u Grdici oko 270 i da je preko 3.000 oranica bilo poplavljeno.

Nezadovoljni građani su sa transprentima koji su iskazivali svoje nezadovoljstvo zbog neizgradnje bedema, prošetali gradskim ulicama, zbog čega se saobraćaj u Kraljevu otežano odvijao.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR