Kraljevo: Narodnoj kuhinji ponestaju namirnice, apel donatorima

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2017, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Narodnoj kuhinji ponestaju namirnice, apel donatorima

Nestašica svežih namirnica u kraljevačkoj narodnoj kuhinji. Zalihe mesa, povrća i voća su pri kraju, pa ovdašnja kancelarija Crvenog krsta apeluje na potencijalne donatore da pomognu KRALjEVO – U kraljevačkoj Narodnoj kuhinji, čije usluge svakodnevno koristi oko 600 najsiromašnijih Kraljevčana, zalihe svežih namirnica - mesa, povrća i voća su pri kraju, pa iz ovdašnje kancelarije Crvenog krsta apeluju na potencijalne donatore da im pomognu kako bi napunili takozvani >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << „narodni kazan“.- Sveže namirnice nabavljamo preko donatora, ali njih je u poslednje vreme sve manje, tako da su naše zalihe pri kraju. Svesni smo krize i teških vremena, kao i činjenice da donatori nisu oslobođeni PDV. Apelujemo na ljude dobre volje da nam pomognu kako bi uspeli da obezbedimo pristojne obroke za siromašne sugrađane - kaže Rajko Krejović, koordinator Narodne kuhinje u Kraljevu, dodajući da zahvaljujući Vladi, resornom Ministarstvu, lokalnoj samoupravi i Crvenom krstu ostalih namirnica ima u dovoljnim količinama.U zavisnosti od dana u nedelji, korisnicima usluga Narodne kuhinje na raspolaganju je desetak različitih kuvanih jela i po pola vekne hleba. Uz to, Crveni krst povremeno obezbeđuje i pakete namirnica za ugrožene sa seoskog područja. U tim paketima nalazi se po kilogram soli, brašana, pirinča i testenina, litar ulja, začini i drugi prehrambeni artikli.Takozvani narodni kazan u gradu na Ibru osnovan je 2002. godine i od tada, uprkos ogromnim problemima i teškim periodima, nije prestajao da radi, obezbeđujući u skladu sa svojim mogućnostima obroke za najsiromašnije.- Uprkos ograničenim kapacitetima, ulažemo ogromne napore da izađemo u susret svima kojima je pomoć potrebna – naglašava Krejović. - Bez pomoći donatora, međutim, to je veoma teško.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pri kraju zalihe hrane u Narodnoj kuhinji u Kraljevu

Izvor: RTS, 19.Apr.2017

U kraljevačkoj Narodnoj kuhinji, čije usluge svakodnevno koristi oko 600 najsiromašnijih Kraljevčana, zalihe svežih namirnica - mesa, povrća i voća su pri kraju, pa iz ovdašnje kancelarije Crvenog krsta apeluju na potencijalne donatore da im pomognu kako bi napunili tz."narodni kazan". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.