Kraljevo: Đaci ne idu u školu zbog nasilnog učenika

Izvor: RTS, 17.Sep.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Đaci ne idu u školu zbog nasilnog učenika

Zbog nasilničkog ponašanja jednog učenika 7. razreda u kraljevačkoj Osnovnoj školi "Svetozar Marković", danas je većina đaka bojkotovala nastavu. U toj odluci su ih podržali i roditelji, koji najavljuju da će bojkot nastaviti dok problem ne bude rešen.
Učenik L. Š. je u školu "Svetozar Marković" upisan ove školske godine po nalogu prosvetne inspekcije. Bio je sklon nasilničkom ponašanju i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u drugim školama.

Roditelji koji nisu dozvolili deci da danas idu na nastavu smatraju da škola mora da garantuje bezbednost svim učenicima.
"Deca se plaše i svakog dana on poneki novi izgred napravi. Znači, jednostavno niko ne može da mu stane na put", kaže Siniša Durutović, predstavnik roditelja.
Slavica Čubrić, roditelj učenika 7. razreda, kaže: "Deca neće ići u školu. To smo mi kao roditelji saglasni svi. Smatram da tako treba da bude."
Škola "Svetozar Marković" je jedna od najvećih u Kraljevu. Nastavu pohađa više od 900 učenika. Za bojkot nastave roditelji su saznali preko društvenih mreža i lokalnih televizija.
Nastavu u školi "Svetozar Marković", u prepodnevnoj smeni nije pohađalo više od 90 odsto učenika. Bojkot će biti nastavljen i u poslepodnevnoj smeni.
U Centru za socijalni rad danas je sazvan hitan sastanak povodom ovog slučaja na koji je pozvana i majka deteta, inače samohrani roditelj. Na osnovu lekarske dokumentacije i mišljenja socijalnog radnika, učenik može da pohađa redovnu nastavu.
"Suština je se nađe rešenje povoljno za sve strane. Da se našoj deci garantuje bezbednost na svaki mogući način", kaže Bojan Milić, predstavnik roditelja.
Roditelji najavljuju da će bojkot biti nastavljen, jer sve odluke koje su do sada bile donete u školama koje je učenik L. Š. do sada pohađao nisu donele rezultate.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roditelji strahuju za bezbednost zbog vršnjačkog nasilja

Izvor: Večernje novosti, 17.Sep.2018

Većina đaka OŠ „Svetozar Marković“ u Kraljevu nije došla na nastavu. Problematični učenik vraćen u školu iz koje je svojevremeno premešten KRALjEVO – Pribojavajući se od vršnjačkog nasilja jednog učenika sedmog razreda i zahtevajući garanciju nadležnih institucija...

Nastavak na Večernje novosti...

DECA NE IDU U ŠKOLU ZBOG NASILNOG ĐAKA Roditelji u Kraljevu očajni, sedmaka niko ne može da dovede u red

Izvor: Blic, 18.Sep.2018, 13:46

Od 960 učenika OŠ "Svetozar Marković" iz Kraljeva, na nastavu ne dolazi njih više od 800 iz protesta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.