Kralj se zahvalio, premijer najavljuje pobedu nad ID

Izvor: B92, 22.Maj.2016, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj se zahvalio, premijer najavljuje pobedu nad ID

Brisel -- Belgijski kralj Filip se pred 500 zvanica zahvalio službama koje su pružale pomoć kada je 32 ljudi ubijeno u napadima na aerodromu i stanici metroa.

AFP navodi da je belgijski premijer Šarl Mišel na ceremoniji obećao da će Zapad na kraju pobediti teroriste Islamske države.

"Ovo nije rat između Zapada i islama. Mi ćemo učiniti sve da zaustavimo ove teroriste. To je teška borba. Borba za koju će biti potrebno određeno vreme. Biće i neuspeha i uspeha. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ali, uveren sam da ćemo pobediti", rekao je Mišel.

Ovo je prvi put da je celokupna belgijska kraljevska porodica, uključujući Filipove roditelje Alberta Drugog i Paolu, njegovu sestru Astrid, brata Lorena i njihove izabranike, priredila ceremoniju ovakvog tipa.

Pred govornicu su položene 32 ruže u spomen na ubijene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.