Kraći prolećni raspust za osnovne i srednje škole u Srbiji

Izvor: Beta, 26.Mar.2020, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraći prolećni raspust za osnovne i srednje škole u Srbiji

Ministarstvo prosvete i nauke je danas saopštilo da je odlučilo da izmeni pravilnik o kalenderu za tekuću školsku godinu u osnovnim i srednjim školama kako bi delimično skratilo prolećni raspust.Ministar Mladen Šarčević je naveo da je prioritet da se obezbedi kontinutitet nastave i ocenio da bi u okolnostima vanrednog stanja duži prekid nastave bio nepotreban i na štetu učenika.Umesto ranije planiranog raspusta od 12. do 20 aprila za osnovne škole u Srbiji, bez teritorije Vojvodine, nastava na daljinu će se odvijati od 13. do 16. aprila, dok će za srednje škole nastava biti održavana 15. i 16. aprila."Nastavak nastave na daljinu i za osnovne i za srednje škole planirana je od 21. aprila, dok će u periodu od 17. do 20. aprila biti emitovani prigodni edukativni sadržaji u vezi sa praznikom i sadržaji koji su u funkciji kvalitetnog korišćenja slobodnog vremena", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nastava na jezicima nacionalnih manjina na više televizija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2020, 16:26

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u uslovima vanrednog stanja uporedo sa nastavom na daljinu na srpskom jeziku, u školama širom Republike Srbije pripremilo i nastavu na daljinu za učenike koji nastavu pohađaju na maternjem, odnosno jeziku nacionalne manjine...U saradnji sa Radio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.