Kovačević ostaje rektor

Izvor: RTS, 26.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević ostaje rektor

Savet Univerziteta u Beogradu poverio je aktuelnom rektoru Branku Kovačeviću još jedan mandat. Prorektorka za nastavu je i dalje Neda Bokan, dok su prorektori za međunarodnu saradnju i za finansije izabrani Vojislav Leković i Nevenka Žarkić Joksimović.

Savet Univerziteta u Beogradu poverio je na današnjoj sednici aktuelnom rektoru Branku Kovačeviću još jedan mandat za tu funkciju u narednom trogodišnjem periodu. Od 31 člana Saveta, za izbor Kovačevića glasao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 21 član, a na sednici su izabrana i tri od četiri prorektora.

Prorektorka za nastavu je i dalje profesorka Neda Bokan, dok su za prorektore za međunarodnu saradnju i za finansije izabrani profesori Vojislav Leković i Nevenka Žarkić Joksimović.

Prorektor za nauku biće izabran na sledećoj sednici Saveta, pošto profesor Dušan Teodorović, koji je do sada bio na tom položaju, nije dobio potreban broj glasova.

Rektor Kovačević je naglasio da će raditi na reformi Univerziteta, nastavnog procesa, razvoju nauke i istraživačkog rada, a pažnja će biti posvećena i daljem razvoju međunarodne saradnje, unapređenju života i rada studenata, finansiranju i poboljšanju materijalnog položaja Univerziteta.

Kovačević je rođen 1951. godine u Beogradu, na Elektrotehničkom fakultetu diplomirao je 1976. godine, potom magistrirao i doktorirao 1984. godine. Redovni je profesor za oblast automatike na tom fakultetu. Koautor je osam knjiga i oko 300 naučnih i stručnih radova, od kojih su 43 objavljena u referentnim međunarodnim naučnim časopisima.

Neka od Kovačevićevih naučnih rešenja ušla su u naoružanje Vojske Jugoslavije i proizvodne programe industrije. Predavao je na postdiplomskim studijama na univerzitetima u SAD, Finskoj, Iraku, Libiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj.

Na sednici je profesor Vojko Đukić izabran za člana Saveta, na predlog grupacije medicinskih nauka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.