Kostreš: Svako ko želi da pobedi Vučića mora da izađe na izbore

Izvor: B92, 24.Feb.2020, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Svako ko želi da pobedi Vučića mora da izađe na izbore

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozdravio je odluku stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) da izađe na lokalne izbore u Šapcu.

Kostređ je ocenio da je izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, Kostreš je kazao da je "bojkotom izbora smanjuju broj izašlih i samim tim omogućavaju veći broj poslanika Srpskoj naprednoj stranci".

"Svako ko želi da pobedi Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučića mora da izađe na izbore. Možda ga ne možemo pobediti na ovim izborima, ali možemo osloboditi neke lokalne samouprave, kao što smo to uradili u prvoj fazi rušenja (Slobodana) Miloševića", naveo je Kostreš u izjavi za javnost.

Prema njegovoj oceni, ukoliko se obezbedi veća izlaznost opozicionih birača, "Vučić pada ispod 40 odsto" i "neće moći samostalno da formira vladu".

"A to je prvi tek korak. Vojvođanski front će pokušati da zajedno sa drugim proevropskim političkim strankama pokretima i pojedincima upravo to i učini. Mi ne želimo da se povlačimo, mi idemo u političku borbu institucionalnim i zakonskim putem iako smo svesni da uslovi nisu savršeni. Sedenjem kod kuće se Vučiću omogućava svevlast a mi to ne želimo", rekao je Kostreš.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.