Kostreš: Dačić da podnese ostavku, izgubio kredibilitet

Izvor: Press, 13.Feb.2013, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Dačić da podnese ostavku, izgubio kredibilitet

"Premijer nema kredibilitet po mnogim pitanjima. Državni organi aferu sa šarićem do kraja moraju da istraže i pokrenu procese protiv svih koji su bili umešani", rekao je Kostreš za sutrašnje izdanje lista "Danas". Kostreš je podsetio da je LSV od premijera tražila da podnese ostavku zbog trenutne bezbednosne situacije u Vojvodini.

"Dačić se lično zalaže da Vojvodina ne može da ima upravu policije, a s druge strane imamo činjenicu da je broj policijskih službenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Vojvodini manji od proseka za Srbiju, veliki broj međunacionalnih incidenata na koje se ne reaguje i sve češće dolazi do raznih sukoba i narušavanja javnog reda i mira", kazao je Kostreš.

"Ako takav čovek na čelu MUP ne želi da Vojvodini dozvoli formiranje vojvođanske policije, koja nije paralelni sistem, a ne nudi drugo rešenje, onda takav čovek mora da podnese ostavku", rekao je zamenik predsednika LSV-a. Govoreći o borbi protiv korupcije koju vodi Aleksandar Vučić, Kostreš je kazao da će rezultate njegove borbe komentarisati tek kada se dobije sudski epilog i pozdravio "njegovu hrabrost i odlučnost u tom poslu", bez obzira na to što se s Vučićem, kako je rekao, politički ne slaže.

Na pitanje da li je znao nešto o poslovima Darka šarića u Vojvodini, Kostreš je odgovorio da nije znao, jer ni on kao pojedinac niti LSV kao stranka nisu imali uticaj na te poslove niti na Razvojnu banku Vojvodine. "Naravno da treba i to da se ispita do detalja. Svako ko ima veze s tim, bez obzira da li je moj politički prijatelj ili neistomišljenik, mora da odgovara", rekao je Kostreš.

Kostreš je takođe rekao da ne vidi nijedan razlog za pokrajinske izbore i smatra da će rezultat na sledećim izborima pokazati da podrška Ligi sve više raste. Govoreći  o republičkim izborima, on je kazao da su prirodni partneri LSV Liberalno-demokratska partija, partije manjinskih zajednica i DS.

"Od programa koji treba da se sprovede i od programskih dogovora koji se budu napravili za budućnost može da se razgovara o tome s kim će Liga na izbore. Kao stranka koje je sada treća po snazi u Vojvodini mi uvek sarađujemo s onima koji više nude za autonomiju Pokrajine", rekao je Kostreš.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

KOSTREŠ: Dačić da podnese ostavku, izgubio je kredibilitet

Izvor: Telegraf.rs, 13.Feb.2013

- Premijer nema kredibilitet po mnogim pitanjima. Državni organi aferu sa Šarićem do kraja moraju da istraže i pokrenu procese protiv svih koji su bili umešani - poručuje zamenik predsednika LSV

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.