Kosovski Srbi su jedinstveni

Izvor: TvojPortal.com, 28.Jan.2012, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski Srbi su jedinstveni

Pressonline Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović rekao je u izjavi za KIM radio da će referendum pokazati da su Srbi u tom delu pokrajine jedinstveni i da narod stoji iza inicijative o njegovom održavanju.


Održavanje referenduma je neophodno, jer će on obavezati sve lokalne samouprave i institucije da ne smeju da prihvate nikakvo rešenje koje bi značilo podvođenje naših institucija pod vlast Prištine, rekao je Ivanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<
Prema njegovim rečima, Srbi sa severa Kosova na taj način pokazuju da protiv kosovskih institucija nisu samo politički ekstremi ili grupa pojedinaca, već ceo narod.
Ivanović je kazao da se državni vrh Srbije protivi održavanju referenduma jer se plaši da će biti ugrožena kandidatura Srbije za članstvo u EU, "što je njihov najveći adut na predstojećim izborima".
Predsednik SNV kaže da su zbog referenduma zategnuti odnosi sa vlastima iz Beograda.
Ukida nam se mogućnost zapošljavanja i baš u ovom trenutku ljudi se proglašavaju tehnološkim viškom. Od pre par dana imamo restrikcije struje, jer je njena isporuka iz pravca Raške i Novog Pazara drastično smanjena. Sada struju imamo sat vremena, pa dva sata nemamo, a to nije olakšavanje života na Kosovu i Metohiji, što proklamuje vlast , rekao je Ivanović.
On ističe i da plan u četiri tačke predsednika Srbije Borisa Tadića nije nikakvo novo rešenje, već samo dorađen Ahtisarijev plan.
Reč je o modelu koji je sinonim za Ahtisarijev plan, odnosno o planu po kome bi Srbi živeli u okviru nezavisne države Kosovo, što je za nas neprihvatljiv, rekao je Ivanović i dodao da je problem i to što kosovski Srbi nisu uključeni u pregovore Beograda i Prištine.

Kosovosrbireferendum
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.