Kosovska policija sprovodi Vulina iz Gračanice

Izvor: Politika, 07.Jan.2013, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija sprovodi Vulina iz Gračanice

GRAČANICA  – Kosovska policija saopštila je danas u Gračanici direktoru Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu da ga mora sprovesti sa Kosova i oko 14 sati njegovo vozilo je u pratnji policije krenulo sa centralnog Kosova.

Vulin je, kako javlja Tanjugov dopisnik sa lica mesta, želeo da poseti policijsku stanicu u Gračanici gde je privedeno više Srba koji su prethodno prisustvovali božićnoj liturgiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u manastiru Gračanica.

Vulin je u izjavi novinarima rekao da je da danas u Gračanici privedeno devet mladića sa severa Kosova i jedan mladić iz Gračanice koji je došao isred policijske stanice kako bi se informisao šta se dogadja.

On je istakao da je o ovom događaju razgovarao sa specijalnim predstavnikom EU na Kosovu Samuelom Žbogarom i da su srpski mladići privedeni, ali ne i uhapšeni.

Nakon što je krenuo prema policijskoj stanici u Gračanici, Vulina su zaustavili pripadnici kosovske policije i saopštili da su dobili naređenje da ga sprovedu na neki od prelaza sa centralnom Srbijom.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi rekao je Tanjugu da ima informaciju da je uhapšeno devet osoba.

Prema njegovim rečima razlog za hapšenje je bio što su ta lica navodno na sebi imala obeležja civilne zaštite.

Uhapšeni, za koje se tvrdi da su iz pratnje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina, nalaze se na informativnom razgovoru u policijskoj stanici.

U Gračanici je uočljivo veliko prisustvo pripadnika kosovske policije.

Tanjug

objavljeno: 07.01.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KPS privela više Srba, Vulin u pratnji policije napušta KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2013

GRAČANICA -..Kosovska policija privela je danas u Gračanici više Srba, posle božićne liturgije u manastiru Gračanica. Istovremeno je KPS saopštila direktoru Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu da ga mora sprovesti sa Kosova i oko 14 sati njegovo vozilo je u pratnji policije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vulin oteran s Kosova!

Izvor: Kurir, 07.Jan.2013

Kosovska policija saopštila je danas u Gračanici direktoru Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu da ga mora sprovesti sa Kosova i oko 14 sati njegovo vozilo je u pratnji policije krenulo sa centralnog Kosova..GRAČANICA - Kosovska policija saopštila je danas u Gračanici direktoru...

Nastavak na Kurir...

Policija oterala Vulina sa Kosova

Izvor: S media, 07.Jan.2013

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin morao je na zahtev Kosovske policije danas posle podne da napusti Pokrajinu, izjavio je..zamenik direktora Krstimir Pantić..."Direktor je u blizini Kosovske Mitrovice i moraće domah da napusti teritoriju pokrajine", preneo je Pantić...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.