Izvor: Southeast European Times, 10.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo zatražilo od međunarodne zajednice da uspostavi red na severu

10/07/2008

PRIŠTINA, Kosovo -- Kosovska vlada u sredu (9. jula) je zatražila od međunarodne zajednice u Prištini i Beogradu da zavede mir na severu Kosova kako bi omogućila legalnim institucijama na tom području da obavljaju svoje nadležnosti. "Ja sam u stalnom kontaktu sa gradonačelnikom [Mitrovice] Bajramom Redžepijem i preduzimamo neophodne mere", izjavio je premijer Hašim Tači. U Mitrovici, Redžepi je dao ultimatum UNMIK-u da reši situaciju u selu Suhadol, gde je projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << izgradnje cevovoda izazvao međuetničke tuče između Albanaca i Srba, u kojima je povređeno više osoba.

U međuvremenu, Međunarodna civilna kancelarija objavila je u sredu vodič za implementaciju plana za rešenje statusa Kosova koji je napravio specijalni izaslanik UN Marti Ahtisari.

Takođe u Prištini, misija OEBS-a u sredu je pozvala kosovske institucije da sprovedu zakon o jezicima koji, prema saopštenju misije, još uvek nisu implementirale, i preporučila da škole omoguće i časove na srpskom. (Koha Ditore, Zeri, Epoka e re, Ekspres, Lajm - 10/07/08; Kohavižn, RTK - 09/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.