Kosovo za zabranu kockanja i lutrije

Izvor: Mondo, 22.Mar.2019, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo za zabranu kockanja i lutrije

Skupština samoproglašenog Kosova usvojila je danas na vanrednoj sednici, sa 74 glasa, Rezoluciju o obustavi aktivnosti kazina i igara na sreću i izmenama i dopunama odgovarajućeg zakona.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

"Kosovo neće dozvoliti da mladi ljudi i društvo budu žrtve prevara koje se dešavaju u kockarnicama i kazinima", rekao je predsednik parlamenta, Kadri Veselji, dodajući da je obaveza države da im obezbedi ekonomski razvoj i zapošljavanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
U ime predlagača Rezolucije govorio je šef poslaničke grupe DSK Avdulah Hoti, prenosi RTK.

Nema više kocke ni kladionica za Albance!

"U ime potpisanih članova tražim da se usvoji ova Rezolucija. Vlada Kosova treba da zaustavi sve vrste kockanja, a Skupština treba da donese dokument kojim će se zabraniti svaki vid kockanja", rekao je Hoti.

Poslanik Samoopredeljenja Gljauk Konjufca rekao je da kazina i kockarnice služe za pranje novca i da su direktno povezane sa organizovanim kriminalom. On je uputio i kritike na račun Vlade što nije ranije reagovala.

"Kazina se otvaraju blizu škola i verskih objekata, što je jasno u suprotnosti sa zakonom. Kako su onda oni dobili licence za rad? Ovo predstavlja jasan indikator da je po sredi korupcija koju treba istražiti", rekao je Konjufca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.