Kosovo: Šest zaštićenih svedoka prebačeno u inostranstvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Šest zaštićenih svedoka prebačeno u inostranstvo

Najmanje šest zaštićenih svedoka, koji će svedočiti pred Specijalnim sudom za ratne zlocine pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova, prebačeno je u inostranstvo, piše danas "Koha ditore".

Prema saznanjima prištinskog dnevnika, reč je o zaštićenim svedocima iz regiona Drenice, Lipljana i Štimlja, koji su raspoređeni u više zemlja i čekaju suđenja, koja će početi nakon uspostavljanja Specijalnog suda.

"Koha ditore" navodi da se oni smatraju važnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svedocima tužilaštva, na osnovu čijih je iskaza došlo do saznanja o navodnim zločinima pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

Kosovske vlasti nisu bile uključene u prebacivanje zaštićenih svedoka, niti su zvanično obaveštene o tome, piše list i dodaje da u posebnom timu za istraživanje zločina bivše OVK nisu ni demantovali, ni potvrdili ta saznanja.

Prema ranijim najavama, prvi sudski procesi u Specijalnom sudu mogli da budu otvoreni početkom naredne godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šest svedoka prebačeno u inostranstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2015

Najmanje šest zaštićenih svedoka, koji će svedočiti pred Specijalnim sudom za ratne zločine pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova, prebačeno je u inostranstvo, piše danas "Koha ditore"...Prema saznanjima prištinskog dnevnika, reč je o zaštićenim svedocima iz regiona Drenice, Lipljana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.