Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Dec.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Optuženi iz Dreničke grupe se brane sa slobode

Svi optuženi u slučaju Dreničke grupe, oslobođeni su iz pritvora u petak da bi se branili sa slobode.

Vijest je za RSE potvrdio Tomë Gashi, advokat bivšeg komadanta  Oslobodilačke vojske Kosova (OVKa), Sulejmana Selimija.

U ovoj grupi bili su i Sami Lushtaku, Sahit Jashari, Jahir Demaku i Zeqir Demaku.

Medjunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužioca na Kosovu novembra 2013. je u Osnovnom sudu u Mitrovici podigao optužnicu protiv 15 osoba zbog ratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << zločina u logoru OVK.

Optužnica je podignuta protiv bivših komandanata OVK, Sulejmana Seljimija i Samija Luštakua i drugih bivših pripadnika OVK u predmetu "Drenička grupa".

Suđenje petnaestorici optuženih iz takozvane “Dreničke grupe”, počelo je u maju. Oni se sumnjiče za ratne zločine nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u navodnom pritvorskom centru bivše Oslobodilačke vojske Kosova u selu Likovce tokom 1998.

Sudjenje se nastavlja u januaru i februaru iduće godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vođe OVK puštene da se brane sa slobode

Izvor: Telegraf.rs, 19.Dec.2014

Odlukom sudije Euleksa, osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, iz pritvora su oslobođeni Sami Ljuštraku, Sulejman Seljimi, Sahit Jašari, Jahir Demaku, Zećir Demaku i Hisni Tači, prenose prištinski mediji..Pripadnici takozvane “Dreničke grupe“, optuženi za ratne zločine nad civilnim stanovništvom...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.