Kosnetova poruka Kurtiju i Mustafi, što pre formirajte vladu

Izvor: RTS, 30.Dec.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosnetova poruka Kurtiju i Mustafi, što pre formirajte vladu

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet poručio je, na odvojenim sastancima, liderima Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova da pokušaju da što pre sastave novu vladu.
Američki ambasador se sa liderima dve najsnažnije političke stranke na Kosovu sastao svega nekoliko dana pošto su Aljbin Kurti i Isa Mustafa objavili da od koalicionog dogovora, bar za sada nema ništa, te da dve stranke pregovore, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posle dva meseca natezanja, počinju od nule.

Kosnet je od Kurtija zatražio da što pre formira novu vladu, a istovetnu poruku preneo je i zvaničnicima Demokratskog saveza Kosova.
Kurti je u nedelju najavio mogućnost da Samoopredeljenje i DSK u januaru postignu koalicioni dogovor, što je donekle potvrdio i Mustafa, koji je rekao da razgovori dve strane kreću od nule.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kosnet od Kurtija tražio da što pre formira vladu

Izvor: B92, 30.Dec.2019

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet sastao sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem i zatražio da što je pre moguce formira vladu...Kako javlja KTV, sastanaku su prisustvovali i novi predsednik parlamenta Gljauk Konjufca i potpredsednik Arberie Nagavci, preneo je Kosovo onlajn...Kljan Kosova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.