Korzika: Požari prete kućama

Izvor: B92, 25.Jul.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korzika: Požari prete kućama

Nekoliko desetina vatrogasaca bori se sa požarima požarom na francuskom ostrvu Korzika, koji je zahvatio 900 hektara šuma i preti kućama..

Stanovnici grada Bigulje, koji je najviše ugrožen evakuisani su, saopštila je služba za vanredne situacije

"Požar je jak i širi se ka gradskim zonama Bigulje", rekao je za AFP potpukovnik Mišel Bernije iz korzičkih snaga civilne odbrane.

Zamenik regionalne vatrogasne službe Žan Žak Peraldi kazao je da čekaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pojačanje, kao i da se oko 150 vatrogasaca bori sa vatrenom stihijom.

Kako se navodi, u gašenje požara uključena su i tri kanadera koji ujedno i nadgledaju oblast kako bi se uverili da kuće nisu zahvaćene požarom.

Požar koji je ranije zahvatio oblast oko grada Alerije i koji je uništio 110 hektara zemljišta, stavljen je pod kontrolu, rekao je Bernije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Korzika: Požari prete kućama

Izvor: Blic, 25.Jul.2017

Nekoliko desetina vatrogasaca bori se sa požarima požarom na francuskom ostrvu Korzika, koji je zahvatio 900 hektara šuma i preti kućama, a stanovnici grada Bigulje, koji je najviše ugrožen evakuisani su, saopštila je služba za vanredne situacije..."Požar je jak i širi se ka gradskim zonama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.