Koronavirus nezadrživo hara svetom: Policija traga za pripadnicima sekte za koje sumnja da šire bolest (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koronavirus nezadrživo hara svetom: Policija traga za pripadnicima sekte za koje sumnja da šire bolest (VIDEO)

Najviše zaraženih na dnevnom nivou je u kineskoj provinciji Hubej odakle je virus i počeo da se širi.

Od koronavirusa je, prema poslednjim podacima, do sada preminulo 2.619 osoba, a zaraženo je više od 79.000.

Van granica Kine potvrđeno je 27 smrtnih slučajeva, a od toga najviše u Iranu - osam. U Južnoj Koreji je potvrđeno sedam smrtnih slučajeva.

Najviše zaraženih i na dnevnom nivou je u kineskoj provinciji Hubej, odakle je virus i počeo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se širi.

Do sada se od njega izlečilo više od 24.000 obolelih.

Van granica Azije najviše obolelih je u Italiji - 152, gde su zabeležena i tri smrtna slučaja.

Zbog koronavirusa u Južnoj Koreji odložen je početak školske godine, a do kraja marta obustavljene su avio-linije ka i iz grada Degu gde je zabeležen najveći broj slučajeva obolelih.

Više od polovine obolelih u Južnoj Koreji povezano je sa verskom grupom Šinčeondži koju mnogi smatraju sektom. Više od 300 članova te verske grupe nalazi se među 760 obolelih u toj zemlji, a njih 9.000 se izolovalo na sopstvenu inicijativu.

Policija u gradu Degu angažovala je 600 svojih službenika kako bi pronašli 670 članova te verske grupe za koje se ne zna gde se nalaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kako da pravilno stavite masku – uputstvo SZO zbog koronavirusa

Izvor: RTS, 24.Feb.2020

. Epidemija koronavirusa samo u Kini je pogodila 77.000 ljudi, a od zaraze je preminulo više od 2.500 ljudi. Virus se ubrzano širi u Italiji i Iranu. Svetska zdravstvena organizacija objavila je smernice za postupanje ukoliko se nađete u epidemijskom području ili ukoliko se brinite o osobi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.