Korona Virus – Testirana 21 osoba iz Novog Pazara i Tutina

Izvor: SandzakPress.net, 30.Mar.2020, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korona Virus – Testirana 21 osoba iz Novog Pazara i Tutina

Na teritorijama Novog Pazara i Tutina trenutno nema laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije virusom Covid-19, izjavio je danas direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić. On je za Sto plus radio rekao da su na području ova dva grada do sada uzeti uzorci 21 pacijenta, od kojih ni jedan nije bio pozitivan. Prema njegovim rečima, prethodni zvanični podaci sa sajta Ministarstva zdravlja o dvoje inficiranih u Novom Pazaru su bili tehnička greška. „Kod nas je uzorkovan pacijent iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Raške, kod kojeg je prisustvo virusa potvrđeno i on je registrovan kao slučaj u Novom Pazaru. Objavljivanje informacije da imamo dva slučaja je samo tehnička greška i to je ispravljeno“, rekao Spahić. Spahić je danas potvrdio da je broj građana kojima je određena samoizolacija u Novom Pazaru i Tutinu trostruko veći od prethodnih 500, koji su navođeni u njegovim prethodnim izveštajima, rezultat „objedinjavanja podataka policije, Zavoda za javno zdravlje i produženja roka sa 14 na 28 dana“. Izvor: radiostoplus.com The post Korona Virus – Testirana 21 osoba iz Novog Pazara i Tutina appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Raška

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nejasan uzrok smrti u Šabačkoj bolnici

Izvor: Danas, 31.Mar.2020, 08:47

Sin preminulog u Opštoj bolnici Šabac, za kojeg je u petak, na konferenciji za medije Zavoda za javno zdravlje, potvrđeno da je bio pozitivan na novi virus COVID-19, javno je u "Podrinskim" demantovao neke od navoda ove ustanove.

Nastavak na Danas...

Uzorke iz Novog Pazara šalju na testiranje u Kraljevo

Izvor: Danas, 31.Mar.2020

Uzorci za test na Covid-19 za pacijente sa područja koje je u nadležnosti novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) – Novi Pazar i Tutin, od danas, šalju se u laboratoriju Veterinarskog instituta u Kraljevu, koja je referentna za ovo područje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.