Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda 9. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda 9. maja

Predsednik aktuelnog saziva gradskog parlamenta Nikola Nikodijević sazvao je konstitutivnu sednicu Skupštine Beograda za 9. maj.

"Danas sam poslao pozivno pismo za održavanje konstitutivne sednice Skupštine grada svim novoizabranim odbornicima. Sednica će biti održana u zakonskom roku, 9. maja", rekao je Nikodijević za Tanjug.

Od trenutka kada parlament bude konstituisan, počinje da teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika.

Nikodijević je pojasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se na konstitutivnoj sednici najpre potvrđuju mandati odbornika, bira se predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara gradskog parlamenta.

Imenuje se i nova administrativno-mandatna komisija, a u skladu sa novom raspodelom mandata biće izabrana i nova Gradska izborna komisija (GIK), s obzirom da zakon obavezuje da sastav Komisije oslikava sastav parlamenta.

"Sve radnje će biti obavljene u zakonskim rokovima", podvukao je Nikodijević.

Sednicom skupštine do izbora predsednika, predsedava najstariji odbornik, a pomažu mu dva odbornika iz dve najveće odborničke grupe, a Nikodijević dodaje da je to višedecenijska procedura u Skupštini grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nikodijević zakazao konstitutivnu sednicu: Evo kada će se birati novi predsednik gradske Skupštine

Izvor: Blic, 30.Mar.2018

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine grada za 9. maj 2018. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.