Konkurs za omladinske projekte Fondacije Schüler Helfen Leben

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2015, 06:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za omladinske projekte Fondacije "Schüler Helfen Leben"

Omladinska Fondacija "Schüler Helfen Leben" Sarajevo, otvorila je IV poziv za dostavljanje projektnih predloga na program Movements Across Borders „MAB" za 2015. godinu, koji je fokusiran na osnaživanje, povezivanje i zajednički angažman mladih osoba iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Konkurs je otvoren do 10. novembra.

„MAB" ima za cilj jačanje saradnje i međusobnog poverenja između mladih iz Bosne i Hercegovine i Srbije kroz pripremu i realizaciju zajedničkih aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz oblasti omladinskog angažmana, koje sadrže komponentu grassroots pristupa i koje doprinose solidarnosti, multikulturalnosti, multietničnosti i toleranciji mladih.

Ciljna grupa programa su mladi starosti od 14 do 28 godina, koji su aktivni u nekoj neformalnoj grupi ili omladinskoj organizaciji.

U programu "MAB" mogu da učestvuju omladinske organizacije iz Bosne i Hercegovine i Srbije i neformalne grupe (koje mogu prijaviti svoje projektne predloge preko registrovanih udruženja građana), koje apliciraju u partnerstvu.

Organizacije koje nemaju partnera, imaju mogućnost da popune informativni obrazac koji se može pronaći ovde, a Fondacija SHL će nastojati da pronađe potencijalnog partnera za zajedničko apliciranje na "MAB" program.

Projektni predlozi treba da su usklađeni sa ciljevima "MAB" programa, da su ih zajednički kreirali mladi iz BiH i Srbije i da se aktivnosti realizuju i dve faze - jedan faza koje se održava u BiH, a druga u Srbiji.

Sve aktivnosti u okviru projekta treba da se realizuju na volonterskoj osnovi, uz korišćenje modela "lokalni domaćin", koji podrazumeva da grupa iz BiH prilikom realizacije aktivnosti odseda u kućama svojih vršnjaka u Srbiji i obratno.

Projekti maksimalno mogu da traju 8 meseci, a budžet ne može prelaziti iznos od 5000 KM.

Prijavni obrazac može se pronaći ovde.

Popunjenu prijavu potrebno je poslati putem mejla na adresu mab@shl.ba, najkasnije do 10. novembra.

Detaljnije informacije o programu mogu se pronaći na sajtu Fondacije "Schüler Helfen Leben".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.