26. oktobar  2015. 05.30  | Izvor: RTV

Konkurs za omladinske projekte Fondacije "Schüler Helfen Leben"

SARAJEVO -

Omladinska Fondacija "Schüler Helfen Leben" Sarajevo, otvorila je IV poziv za dostavljanje projektnih predloga na program Movements Across Borders „MAB" za 2015. godinu, koji je fokusiran na osnaživanje, povezivanje i zajednički angažman mladih osoba iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Konkurs je otvoren do 10. novembra.

„MAB" ima za cilj jačanje saradnje i međusobnog poverenja između mladih iz Bosne i Hercegovine i Srbije kroz pripremu i realizaciju zajedničkih aktivnosti iz oblasti omladinskog angažmana, koje sadrže komponentu grassroots pristupa i koje doprinose solidarnosti, multikulturalnosti, multietničnosti i toleranciji mladih.

Ciljna grupa programa su mladi starosti od 14 do 28 godina, koji su aktivni u nekoj neformalnoj grupi ili omladinskoj organizaciji.

U programu " MAB"  mogu da učestvuju omladinske organizacije iz Bosne i Hercegovine i Srbije i neformalne grupe (koje mogu prijaviti svoje projektne predloge preko registrovanih udruženja građana), koje apliciraju u partnerstvu.

Organizacije koje nemaju partnera, imaju mogućnost da popune informativni obrazac koji se može pronaći ovde, a Fondacija SHL će nastojati da pronađe potencijalnog partnera za zajedničko apliciranje na " MAB" program.

Projektni predlozi treba da su usklađeni sa ciljevima " MAB" programa, da su ih zajednički kreirali mladi iz BiH i Srbije i da se aktivnosti realizuju i dve faze - jedan faza koje se održava u BiH, a druga u Srbiji.

Sve aktivnosti u okviru projekta treba da se realizuju na volonterskoj osnovi, uz korišćenje modela "lokalni domaćin", koji podrazumeva da grupa iz BiH prilikom realizacije aktivnosti odseda u kućama svojih vršnjaka u Srbiji i obratno.

Projekti maksimalno mogu da traju 8 meseci, a budžet ne može prelaziti iznos od 5000 KM .

Prijavni obrazac može se pronaći ovde.

Popunjenu prijavu potrebno je poslati putem mejla na adresu mab@shl.ba , najkasnije do 10. novembra.

Detaljnije informacije o programu mogu se pronaći na sajtu Fondacije " Schüler Helfen Leben ".

Tagovi