Kongres ponovo traži od Srbije da reši slučaj braće Bitići

Izvor: RTS, 18.Jul.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres ponovo traži od Srbije da reši slučaj braće Bitići

Spoljnopolitički odbor Američkog kongresa ponovo je u sredu usvojio rezoluciju kojom od Srbije traži da reši slučaj ubistva trojice braće Bitići, Iljija, Agrona i Mehmeta, koji su bili američki državljani.
Kako je prenela prištinska Bota sot, rezolucija je ponovo usvojena s ciljem da se na Srbiju izvrši pritisak da se ubice braće Bitići privedu pravdi.

"Neprihvatljivo je da nijedna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osoba nikada nije proglašena krivom za ubistvo braće Bitići ili bilo kojih drugih zločina povezanih sa njihovom smrću i da se niko ne suočava sa optužbama za te zločine", navodi se, između ostalog, u rezoluciji.
Navodi se da bi Srbija rešenje tog ubistva trebalo da postavi kao prioritet za istragu i krivično gonjenje onih za koje veruju da su odgovorni za taj zločin.
Takođe se kaže da bi napredak u rešavanju tog slučaja trebalo da "ostane značajan faktor koji određuje dalji razvoj američko-srpskih odnosa".
Ista rezolucija usvojena je prošle godine u tom odboru, ali je morala da bude potvrđena iz proceduralnih razloga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kongres SAD: Rezolucija o ubistvu braće Bitići

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2019

Spoljnopolitički odbor američkog Kongresa ponovo je u sredu usvojio rezoluciju kojom od Srbije traži da reši slučaj ubistva trojice braće Bitići, Iljija, Agrona i Mehmeta, koji su bili američki državljani...Kako je prenela prištinska Bota sot, rezolucija je ponovo usvojena s ciljem da se na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kongres ponovo traži od Srbije rešavanje slučaja braće Bitići

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2019

Komitet za spoljne poslove u Kongresa SAD ponovo je usvojio rezoluciju u kojoj se Srbija poziva da privede pravdi ubice američkih državljana, poreklom sa Kosova, trojice braće Bitići. Takođe je navedeno da bi napredak u rešavanju slučaja trebalo da "ostane značajan faktor koji određuje dalji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bitići dežurni žeton kojim se ucenjuje Srbija

Izvor: Večernje novosti, 19.Jul.2019, 10:01

Američki Kongres usvojio rezoluciju kojom nam opet traži da se reši ubistvo trojice braće. Diplomate SAD na tome insistiraju kad dođu SPOLjNOPOLITIČKI odbor američkog Kongresa ponovo je u sredu usvojio rezoluciju kojom od Srbije traži da reši slučaj ubistva trojice braće...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.