Kongo, ubijen novinar iz zasede

Izvor: RTS, 16.Feb.2014, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongo, ubijen novinar iz zasede

Ubijen novinar u zasedi u Kongu a dvojica su ranjena. Veruje se da su napad izveli pobunjenici iz redova ugandskih muslimana.

Novinar koji je pokrivao vojne operacije u istočnom Kongu ubijen je iz zasede, saopštile su njegove kolege. 

Prema rečima šefa jedne lokalne radio stanice, tridesetogodišnji Žermen Kenedi Milivavijo umro je pošto je ustreljen u glavu i stomak, a to se dogodilo kada je juče upao u zasedu koja mu je postavljena 60 kilometara od mesta Beni. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U zasedi su povređena još dva novinara, ali se očekuje da će preživeti.

Bolnički zvaničnici su potvrdili da je jedan novinar umro i da su dvojica ranjena.

Žak Kikuni, prvi čovek radio stanice Mungano, tvrdi da je napad izvela pobunjenička grupacija Savezničke demokratske snage, koju su u devedesetim godinama prošlog veka formirali ugandanski muslimani, usled osećanja da predsednik Ugande zapostavlja njihove težnje.

Ovim pobunjenicima se stavlja na teret i napad iz decembra 2013. godine u kojem je poginuo najmanje 21 čovek.

Kongoanska vlada je saopštila u petak da je ubila najmanje 200 pobunjenika u nedavnoj, jednomesečnoj ofanzivi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.