U Kongu u zasedi jedan novinar ubijen, ranjena još dvojica

Izvor: Blic, 16.Feb.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kongu u zasedi jedan novinar ubijen, ranjena još dvojica

Jedan novinar koji je pokrivao vojne operacije u istočnom Kongu, ubijen je iz zasede, rekle su danas njegove kolege. Kongoanaski vojnici iz baze Beni

Prema rečima šefa jedne lokalne radio stanice, Žermen Kenedi Milivavijo (30) umro je pošto je pogođen u glavu i stomak, juče kada je upao u zasedu na 60 kilometara od mesta Beni.

U zasedi su stradala još dva novinara, ali se očekuje da će preživeti.

Žak Kikuni, prvi čovek radio stanice Mungano, tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je napad izvela pobunjenička grupacija Savezničke demokratske snage, koju su u devedesetim godinama prošlog veka formirali uganđanski muslimani.

Ovim pobunjenicima se stavlja na teret i napad iz decembra 2013. godine u kojem je poginulo više od 20 ljudi.

Kongoanska vlada je saopštila u petak da je likvidirala najmanje 200

pobunjenika u nedavnoj, jednomesečnoj ofanzivi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kongo: Pobunjenici ubili novinara

Izvor: B92, 16.Feb.2014

Kinšasa -- Novinar, koji je pokrivao vojne operacije u istočnom Kongu, ubijen je iz zasede, rekle su danas njegove kolege...Prema rečima šefa jedne lokalne radio stanice, 30-godišnji Žermen Kenedi Milivavijo umro je pošto je ustreljen u glavu i stomak, a to se dogodilo kada je juče upao u zasedu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.