Koncesija prištinskog aerodroma nije iznuđena?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncesija prištinskog aerodroma nije iznuđena?

PRIŠTINA - Američki ambasador u Prištini Kristofer Del ocenio je danas da je odluka da se koncesija za aerodrom Priština dodeli aerodromu Limak iz Liona doneta transparentno.

"Proces nabavke koji je doveo do dodele ovog ugovora treba pohvaliti zbog transparentnosti i profesionalnog upravljanja. Proces je sproveden uz pomoć međunarodno priznatih kompanija i eksperata koji su savetovali Vladu o svim aspektima transakcije", naveo je američki ambasador u autorskom članku koji su objavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << današnji elektronski mediji.

On je dodao da poseduju detaljne podatke o tome kako je transakcija sprovedena i mere zaštite koje su upotrebljene kako bi se zaštitio javni interes.

Kosovska nevladina organizacija "Čohu" (Ustaj) optužila je juče vladu da je "poklonila aerodorom" kako bi se obezbedila da Euleks neće nastaviti istrage protiv drugih, kako su rekli, korumpiranih zvaničnika vlade Kosova.

Međuministarska grupa je 14. maja odlučila da aerodorm Lion dobije koncesiju za aerodom Priština za narednih 20 godina.

Dobitnik koncesije se obavezao da u prištinski aerodrom investira 100 miliona evra. Od tih sredstava budžet Kosova dobija od 23 do 55 odsto. Vlada će dobijati i deo bruto prihoda od poslovanja aerodorma.

Odluku o davanju koncesije je podržao i šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Piter Fejt.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.