Koncert i promocija novog albuma rege benda Hornsman Coyote & Soulcraft

Izvor: Blic, 30.Maj.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert i promocija novog albuma rege benda "Hornsman Coyote & Soulcraft"

Rege sastav "Hornsman Coyote & Soulcraft", koncertom u beogradskom Domu omladine u petak, 10. juna, započinje evropsku turneju na kojoj će promovisati svoj novi album "Safe Planet".

Album je objavljen 21. marta 2016 kao zajedničko izdanje dve nezavisne izdavačke kuće "Ammonite Records" (Srbija) i "PDV" (Hrvatska) i privukao je veliku pažnju medija širom sveta specijalizovanih za rege muziku. Najugledniji svetski rege časopisi i sajtovi u regionu i Evropi, poput francuskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << magazina "United Reggae" i nemačkog sajta "Reggeaville" objavili su veoma pozitivne recenzije ovog albuma.

Nemanja Kojić o predstojećem koncertu i novom albumu kaže:

"Povod za koncert koji sviramo u Domu Omladine Beograda 10. juna je izlazak drugog albuma Safe Planet ovog proleća. Motivacija je još veća jer nam je ovo prva prava promocija albuma, a do sada smo uglavnom imali priliku da sviramo u okviru festivalskih organizacija. Zadovoljstvo je još veće jer ćemo na koncertu u Beogradu odsvirati pesme koje su pravili svi članovi benda Soulcraft što albumu Safe Planet daje još više na značaju za razliku od prvog albuma gde su uglavnom pesme koje su delo evropskih producenata sa kojima sam sarađivao proteklih godina. Jako nam je drago da je SafePlanet naišao na veoma dobro mišljenje muzičkih kritičara u regionu, a i poznavalaca rege zbivanja u Evropi koji takođe ne propuštaju priliku da novom albumu poklone pažnju i ukažu na kvalitet muzike koja dolazi iz Srbije. Kao rezultat svega toga očekuje nas i prva festivalska turneja tokom jula u Evropi i sigurno je da nema boljeg načina da promovišemo novi album, a još više se radujemo činjenici da ćemo našu turneju započeti u Beogradu. Spremamo koncert vredno, radimo na svakom detalju i obećavamo odličan rege provod. Roots, Rock, Reggae!"

"Safe Planet" je drugi studijski album grupe "Hornsman Coyote & Soulcraft", kojim ova grupa izrasta u zapaženo ime evropske i svetske rege muzike i jednog od najznačajnijih predstavnika balkanske rege scene, a pesma "Glorious" se našla na kompilaciji "Balkan Reggae Connection" sa reggae bendovima iz osam zemalja Balkana.

Balkanska rege ikona, pevač i multiinstrumentalista Nemanja Kojić alias Hornsman Coyote, i njegova reprezentacija beogradskih rege muzičara na taj način dobijaju zasluženi status kod ljubitelja rege muzike širom planete. Ovaj koncert biće svojevrsna beogradska rege svetkovina koju nijedan poštovalac rege muzike ne bi smeo da propusti.

Sinlgovi "Glorious", "Plastic Smiling Face" i "Rise" nalaze na plejlistama brojnih radio stanica u Nemačkoj, Francuskoj, Kanadi, SAD i Australiji.

Nakon beogradskog koncerta, Hornsman Coyote & Soulcraft nastupiće na muzičkim festivalima Outlook (Hrvatska), LB27 Reggae Camp (Mađarska), Horizonte Festival (Nemačka), Das Fest (Nemačka) i Zwarte Cross (Holandija).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.