Komšić: Susedi ne treba da se upliću u stvari u BiH

Izvor: Press, 09.Feb.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić: Susedi ne treba da se upliću u stvari u BiH

Kao posebno loše apostrofirao je činjenicu da je hrvatski premijer Zoran Milanović boravio danas u Mostaru, a da je on tu informaciju dobio od novinara.
Inače, Komšić je hrvatski član tročlanog Predsedništva BiH, za čiji izbor u najviši državni organ su tada, kada je on bio funkcioner SDP-a Zlatka Lagumdžije, prevagnuli glasovi Bošnjaka.
“Ono što je loše jeste da Sarajevo nije bilo obavešteno o dolasku premijera Milanovića. Ipak je premijer susedne države, trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je da javi, ako ništa drugo onda bar uobicajenim diplomatskim putem”, rekao je Komšić.
Ne zna, dodao je, razlog posete Milanovića Mostaru, kao ni, kako je rekao, razlog održavanja sastanka prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom manjeg entiteta Republike Srpske Miloradom Dodikom u Beogradu, preneo je portal “24info”.
Milanović je tokom posete Mostaru na pitanje novinara zašto nije došao u Sarajevo, odgovorio da mu je grad na Nertvi bio bliži.
On se u tom gradu sastao sa predsedavajućim Saveta ministara Vjekoslavom Bevandom i obišao objekte, koji su ruinirani u demonstracijama u subotu, a reč je pre svega o institucijama Hrvata u tom podeljenom gradu.
Milanović je rekao i da je došao da podrži stabilizaciju prilika u BiH.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komšić: Susedi da se ne mešaju

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 00:01

Sarajevo -- Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je večeras da susedne države ne treba da se upliću u unutrašnja dešavanja u BiH...Kao posebno loše apostrofirao je činjenicu da je hrvatski premijer Zoran Milanović boravio danas u Mostaru, a da je on tu informaciju dobio...

Nastavak na B92...

I Hrvati optužili Bošnjake da nerede pokušavaju da prenesu kod njih

Izvor: Press, 10.Feb.2014

Najvažnijim smatra to što nije “potpaljeno bure baruta” u Mostaru između Hrvata i Bošnjaka. .. “Niko me ne može uveriti da to nije organizovano sa vrlo lošom namerom. To nema veze sa nezadovoljstvom, jer da jeste bilo bi puno masovnije i izašli bi ljudi iz celog grada, a ne samo iz jednog...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.