Komesarijat: Neistine o naseljavanju migranata u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2020, 13:53

Komesarijat: Neistine o "naseljavanju" migranata u Srbiji

Komesarijat za izbeglice i migracije, povodom učestalih tvrdnji na društvenim mrežama i portalima da se migranti, navodno, pod okriljem noći dovode i, kako kažu, "naseljavaju" u Srbiji, saopštio je da se radi radi o potpunoj neistini, sa ciljem da se javnost uplaši, a javno mnenje okrene protiv migranata koji se od uvođenja vanrednog stanja nalaze izolovani u prihvatnim i centrima za azil.

Komesarijat za izbeglice i migracije upozorio je da se na društvene mreže postavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stari snimci smeštaja migranata u centre, sa tvrdnjom da se to dešava danas ili snimci migranata iz Grčke sa potpisom "Novi državljani Srbije".

"Od trenutka uvođenja vanrednog stanja 15. marta 2020. godine svi migranti koji su se zatekli na teritoriji Republike Srbije, a nisu se nalazili u sistemu, odnosno u našim centrima, već u pograničnim delovima zemlje sa namerom da pređu granicu, kao i oni koji su u tom trenutku pokušavali da uđu u Srbiju, smešteni su u centre koje od tada obezbeđuje Vojska Republike Srbije"; kaže se u saopštenju.

Zbog ulaska tih migranata u sistem, navodi se, njihov broj u centrima je porastao, i on na današnji dan iznosi 8.703.

"U ovom trenutku, za zaposlene u Komesarijatu za izbeglice i migracije, koji su na terenu 24 sata dnevno sedam dana u nedelji, najveći je izazov sprečiti pojavu koronavirusa među migrantskom populacijom i zbog toga su uvedena stroga pravila, što znači da su migranti praktično u potpunom karantinu", kaže se u saopštenju.

Naglašava se da su od uvođenja vanrednog stanja novi ulasci u centre zabranjeni, i svaki pokušaj ulaska nekog novog odmah se prijavljuje nadležnima i sprovode stroge mere izolacije.

Ističe se da u sprovođenju svih mera u borbi protiv koronavirusa učestvuju i pomažu i sami migranti.

"Komesarijat za izbeglice i migracije poziva nadležne da sankcionišu širenje lažnih vesti. Takvo neodgovorno ponašanje ugrožava bezbednost svih nas, a to je poslednje što namu ovom trenutku treba", zakljucuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi migranti u potpunom karantinu, centre čuva Vojska a ulasci zabranjeni

Izvor: Luftika.rs, 04.Apr.2020

Komesarijat za izbeglice i migracije saopštio je da su od uvođenja vanrednog stanja svi migranti koji su se zatekli na teritoriji Srbije, a bili su van prihvatnih centara, smešteni u centre koje od tada obezbeđuje Vojska Srbije.. U saopštenju Komesarijata ističe se da sada u Srbiji u centrima za...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.