Komandant Vagnera: Borci spremni da pređu granicu

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 15:32

Komandant Vagnera: Borci spremni da pređu granicu

Pripadnici ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina spremaju se da pređu u Belorusiju.

Vojnici će preći na osnovu sporazuma kojim je okončana njihova pobunu protiv ruskog vojnog rukovodstva, rekao je danas viši komandant "Vagnera" Anton Jelizarov.

Jelizarov, čiji je nadimak Lotos, napisao je na Telegramu da su borci "Vagnera" sada na odmoru do početka avgusta, po Prigožinovom naređenju, pre preseljenja u Belorusiju.

Jelizarov je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se moraju pripremiti baze i poligoni i sarađivati sa lokalnim samoupravama i organima za sprovođenje zakona Belorusije.

Nije jasno gde se tačno nalaze Prigožin i borci "Vagnera" posle neuspele pobune od 23. do 24. juna.

Prema dogovoru kojim je okončana pobuna, Prigožin je trebalo da se preseli u Belorusiju i njegovi borci dobili su mogućnost da odu u Belorusiju, pridruže se regularnim oružanim snagama Rusije ili da odu kući.

Međutim, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je u četvrtak da su Prigožin i hiljade njegovih boraca u Rusiji, što pokreće pitanja o primeni sporazuma, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OGLASIO SE KOMANDANT "VAGNERA": Kreću u Belorusiju! Šta se krije iza dogovora sa Prigožinom?

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023

Lukašenkoova izjava izaziva sumnje u sprovođenje sporazuma o prelasku paravojne grupe "Vagner" u Belorusiju, dok se njihov vođa Jevgenij Prigožin i dalje krije u Rusiji...Pripadnici ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina spremaju se da pređu u Belorusiju na osnovu sporazuma kojim je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.