Kolinda pisala Pupovcu: Pomno pratim, zlonamerne kritike Hrvatske

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda pisala Pupovcu: Pomno pratim, zlonamerne kritike Hrvatske

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović optužila je poslanika SDSS Milorada Pupovca da na neprimeren i zlonameran način kritikuje Hrvatsku.

Kako se navodi u pismu koje je prenela njena pres-služba, predsednica je uputila pismo Pupovcu “u kojem ga obaveštava da s pažnjom prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimeren, neprihvatljiv i zlonameran način kritikuje Republiku Hrvatsku”.

“Odlučna u nameri da kao državljani Republike Hrvatske gradimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlju mira, razumevanja i prosperiteta, predsednica Grabar-Kitarović sa žaljenjem zaključuje da gospodin Pupovac nije pažljivo pročitao njeno pismo iz 2016. godine, te ga u celosti ponavlja”, navodi kabinet predsednice.

U pismu se ističe da Grabar Kitarovićeva to smatra “svojom obavezom i zbog desetak hiljada pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebno ne političkim ucenjivanjem, iako imaju pravo i obavezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su, nažalost, sastavni deo odrastanja svakog društva, ali ne u meri kako bi neki želeli da prikažu i time naštetiti državi u kojoj žive“.

Uz to je priloženo i pismo Pupovcu iz 2016. kao odgovor na njegovo pismo kojim je upozorio na porast atmosfere netolerancije i poruka mržnje prema političkim, etničkim i drugim manjinama u zemlji.

Grabar Kitarovićeva je u svom pismu osudila pretnje i izlive govora mržnje prema više javnih osoba i organizacija, ali je istovremeno ocenila i da među njima ima onih koji svojim nastupima provociraju i vređaju najveći deo hrvatske javnosti, izruguju se Domovinskom ratu i negiraju samu ideju hrvatske države. Ona je tada osudila postupke koji su upereni protiv političkih, etničkih i drugih manjina, ali i dodala da treba osuditi i sve postupke koji vređaju hrvatski narod ili bilo koju većinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.