Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko zlata možete da dobijete iz starog kompjutera (VIDEO)

Poznato je da kompjuterski dijelovi sadrže zlato, ali da li je to dovoljno da se obogatite?

Pronašli smo jedan vrlo interesantan video klip koji smo odlučili da podijelimo sa vama. Kodijeva laboratorija, popularni Youtube kanal, upravo je željela da odgovori na ovo pitanje. Pošto je zlato nevjerovatan provodnik, ono se koristi u veoma bitnim kompjuterskim komponentama, a RAM memorija sadrži najveće količine zlata u sebi.

Kodi je riješio da sakupi veliki broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << RAM memorija i da iz ovih kompjuterskih komponenti ekstraktuje zlato kako bi došao do odgovora koliko se zlata dobije iz ovakve reciklaže.

Nažalost, rezultati nisu onakvi kakvim smo se nadali. Kodi je uspio da sakupi na desetine RAM memorija, a ako imate jedan stari kompjuter kod kuće, vjerovatno ćete iz njega uspjeti da izvučete samo dva slota RAM-a. On je pomoću hemijskih reakcija uspio da ekstraktuje zlato iz ovih kompjuterskih komponenti i uspio da dobije trećinu grama zlata.

Čak ni ova trećina grama nije bila dovoljno čista, pa je rezultat prilično razočarao. U najboljem slučaju bi možda uspjeli da izvučete 10 dolara iz jednog računara, ali to jednostavno nije vrijedno ovolikog posla, u šta se i Kodi uvjerio.

Ako želite zlato, moraćete do njega da dođete na neki drugi način, a ako imate stari kompjuter koji samo zauzima mjesto i skuplja prašinu, bolje ćete proći ako ga prodate ili reciklirate.

Pogledajte video klip.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

VIDEO: Koliko zlata možete izvući iz svog starog računara?

Izvor: Radio 021, 31.Mar.2016, 08:40

Poznato je da kompjuterski delovi sadrže zlato, ali da li je to dovoljno da se obogatite?..Pronašli smo jedan vrlo interesantan video klip koji smo odlučili da podelimo sa vama...Kodijeva laboratorija, popularni Youtube kanal, upravo je želela da odgovori na ovo pitanje...Pošto je zlato neverovatan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.