Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaps saobraćaja u Čačku, vlast i izvođač prebacuju krivicu

Zatvoreni vijadukt na obilaznici oko Čačka, koji je praktično najvažniji putni pravac ka Užicu, podelio je mišljenja čačanske vlasti i izvođača radova, koji krivicu prebacuju jedni na druge.

Izvor: N1

Izvođači smatraju da je još na početku radova trebalo kompletan saobraćaj izmestiti sa vijadukta, kako ne bi došlo do oštećenja stubova. Vlast postavlja pitanje, kako je moguće da je posle nekoliko meseci radova uočeno da su stubovi napukli?
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Kolone automobila i kamiona, zastoji, pa i kolaps saobraćaja u nekim trenucima. Tako izgleda dan na ulicama Čačka, od trenutka kada je obilaznica oko Čačka zatvorena za saobraćaj.

Desetine hiljada vozila koji se dnevno upute ka Užicu ili natrag ka Čačku, moraju da prođu kroz sam centar grada, jer je to jedini način da se ponovo uključe na magistralne puteve.

Oštećeni stubovi produžili su rekonstrukciju, a iz "Puteva Srbije" kažu da će ona potrajati do polovine novembra.

"U fazi izvođenja radova rehabilitacije pojavile su se naprsline na stubovima 14, 15 i 16, koje su elaborirane, isprojektovane kroz projekat dopune projekta za izvođenje. Izvođač je bio u obavezi da te naprsline sanira", izjavio je Dragan Milošević, šef odseka u "Putevima Srbije".

Kako smo saznali, projektanti rekonstrukcije, pretpostavljaju da je došlo do pucanja stuba zbog "uvažavanja zahteva policije i grada da se teretni saobraćaj propušta preko vijadukta kako ne bi išao kroz centar grada".

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naglasio je da je za grad bilo neprihvatljivo da se teretni saobraćaj četiri meseca odvija kroz grad, podsetivši pa je pronađeno kompromisno rešenje da se on odvija naizmenično jednom trakom vijadukta.

Todorović je istakao da je važno da nije došlo do većeg incidenta, odnosno do urušavanja vijadukta, ali i izrazio nezadovoljstvo nemarom izvođača radova.

"Ono što je meni zaista neprihvatljivo jeste da izvođač nije u nekom ranijem periodu uvideo pukotinu. To je nešto što ja lično smatram kao veoma nemarno", rekao je Todorović.

Vijadukt kod Mašinsko saobraćajne škole u Čačku građen je 70-ih godina prošlog veka.

Most je kompletno saniran 2002. godine zbog ozbiljnih oštećenja. Rekonstrukcija je tada koštala preko milion evra.

Za aktuelnu sanaciju ovog objekta izdvojeno je 100 miliona dinara.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Zatvaranje obilaznice oko Čačka podelilo mišljenje vlasti i izvođača radova

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018

Zatvoreni vijadukt na obilaznici oko Čačka, koji je praktično najvažniji putni pravac ka Užicu, podelio je mišljenja čačanske vlasti i izvođača radova, koji krivicu prebacuju jedni na druge...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.