Izvor: Blic, 28.Sep.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaps kompjuterskog sistema izazvao POTPUNI HAOS na aerodromima širom sveta

Nekoliko velikih aerodroma širom sveta od jutros se nalazi u kompletnom haosu nakon što su kompjuterski sistemi za prijavljivanje (ček-in) potpuno otkazali.

Prijavljene su ogromne gužve na lononskom Getviku, Šarl de Gol aerodromu u Parizu, Reganu u Vašingtonu, Čangi aerodromu u Singapuru, Johanesburgu, Cirihu...

Putnici satima stoje u redu, propuštaju letove jer njihovog imena jednostavno nema u sistemu, a razlog kraha je do sada potpuno nepoznat.

Uskoro opširnije...

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Haos na aerodromima

Izvor: Mondo, 28.Sep.2017

Otkazali kompjuterski sistemi za prijavljivanje na nekoliko aerodroma širom sveta...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkistock..Putnici na nekoliko velikih aerodroma širom sveta čekaju u velikom broju na svoje letove jer su kompjuterski sistemi za prijavljivanje potpuno otkazali, javlja britanski "Telegraf"...Putnici...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.