Kokain i smrt: Sestra mi je umrla posle uzimanja jedne crte“

Izvor: B92, 18.Jan.2020, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokain i smrt: "Sestra mi je umrla posle uzimanja jedne crte“

Broj psiholoških i fizičkih bolesti koje se dovode u vezu sa kokainom, značajno je porastao, pokazuju podaci britanske Nacionalne zdravstvene službe.

Stejsi Džordan se i dalje pita da li je mogla da uradi još nešto kako bi spasila sestru.

Lusi Vajt je imala svega 24 godine kada je umrla u bolnici. Lusi je uzela kokain, doživela srčani udar i pala u komu. Bilo je leto 2018. godine.

Ova studentkinja iz Bristola je počela da se drogira uz majku - dugogodišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zavisnicu.

Podaci koje je prikupio BBC Njuz od britanske Nacionalne zdravstvene službe pokazuju da je ovaj slučaj daleko od neobičnog.

"Mi pomažemo ljudima da se izbore sa korišćenjem kokaina", kaže Edi Bagi iz Lanarkšira, koji vodi humanitarnu organizaciju za zavisnike Adakšn.

"Lakše je kupiti kokain nego alkohol, ne morate ni da idete u radnju. Možete preko digitalnih platformi - tipa Snepčet i Vocap - da ga nabavite".

Kokain je sve dostupniji, delimično i zbog toga što dileri šire prodaju narkotika koji je ranije smatran drogom za bogate.

U zavisnosti od čistoće, gram kokaina košta između 30 i 100 funti.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kokain i smrt: "Sestra mi je umrla posle uzimanja jedne crte"

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2020

Broj psiholoških i fizičkih bolesti koje se dovode u vezu sa kokainom, značajno je porastao, pokazuju podaci britanske Nacionalne zdravstvene službe...Family handoutWhen Stacey reached the hospital, she found her sister Lucy (pictured) unrecognisable..Stejsi Džordan se i dalje pita da li je mogla...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.