Izvor: B92, 11.Jun.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koju srednju školu upisati

Beograd -- U Srbiji postoji raskorak između tržišta radne snage i onoga što nude srednjoškolske ustanove, piše "Blic". Najtraženija elektrotehnička usmerenja.

"Turistički tehničar je, na primer, jako atraktivno zanimanje deci tog uzrasta, ali njima je tržište prezasićeno. Takođe, ekonomista i pravnih tehničara ima mnogo na evidenciji, a ipak je svake godine veliko interesovanje za upis tih profila", kaže Ivana Božić iz Nacionalne službe za zapošljavanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Škole pokušavaju da problem reše uvođenjem novih smerova, a Ministarstvo prosvete im je nedavno preporučilo da aktivnije učestvuju u procesu prikupljanja podataka sa tržišta rada kako bi uspešnije planirale dalji razvoj.

Trendovi pokazuju da će se u budućnosti najviše tražiti administratori računara, autoelektričari i tehničari za zaštitu životne sredine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Elektrotehničari i ekolozi najbrže do posla

Izvor: Blic, 11.Jun.2008

U Srbiji postoji raskorak između tržišta radne snage i onoga što nude srednjoškolske ustanove. Škole pokušavaju da problem reše uvođenjem novih smerova, a Ministarstvo prosvete im je nedavno preporučilo da aktivnije učestvuju u procesu prikupljanja podataka sa tržišta rada kako bi planirale...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.