Kofeinske dremke su novi hit: Kako da nikada više ne budete umorni tokom dana!

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kofeinske dremke su novi hit: Kako da nikada više ne budete umorni tokom dana!

Da li ste verovali da kafa i spavanje idu zajedno?

Prvi korak: Popijte kafu.

Drugi korak: Dremnite, tj. odspavajte malo.

Naučnici su utvrdili i počeli da preporučuju takozvane kofeinske dremke kao najbolji ‘lek’ da pojačate efikasnost i sna i kofeina.

S obzirom da je kofeinu potrebno malo vremena da stigne do mozga, imate dovoljno vremena da zaspite pre nego što vas kafa ‘drmne’.

Popijte >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << šolju kafe brzo kako biste povećali dužinu spavanja, potom dremnite 20-ak minuta ili makar sklopite oči i pustite sebe da se opustite – za 20 minuta, mozak nema vremena da upadne u duboki san. S toga, možete da dremate bez da se brinete da ćete poremetiti ciklus spavanja.

Studije sprovedene širom sveta su pokazale da koefinske dremke utiču pozitivno na ljude. Svi ispitanici u Britaniji su pravili manje grešaka dok su radili, dok su Japanci imali bolje rezultate pri testiranjima.

Zato, brže pijte tu kafu i na spavanje!

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.